Kamin Aut dey…(Sevgilim!)

Duygu Can 31 Ocak 2014

Kötü giden bir zaman diliminin nedeni yıldızlar, ay, ikinci ev, yükselen burç, bilmiş bir falcı kadın ya da kader inanışın olabilir de, bunu iyiye döndürme çabanın nedeni kesin olarak ‘sen’sin. Bunun farkındayım.

“Biz buraya sevgilimizi bulmaya geldik” demişti birisi de kulağımın içinde izi kalmış, hala aklıma geliyor. Bu cümledeki ‘sevgili”den kastın , canlı-kanlı bir sevgili olduğu düşünülse de, azıcık derinleştiğimizde yanımıza ‘sevgili’ olabilecek tek şeyin, ilk anladığımız anlamda karşılık bulmadığını söyleyebiliriz. Yoksa gerçekten saçma-sapan bir söylem olurdu. Ne yani? Şunca senedir yaşadığımız, şunca zorluğa katlandığımız, şunca engeli tırmandığımız bu Dünya’ya geliş amacımız; aslında bi sevgili bulup gitmek miydi?

Yok! Bu cümle, sadece bu anlamı içermiyordu! Bazı cümleler için, içinde yüzde kaç Kdv var, Kahvaltı dahil mi gibi ekstra bilgilerin olup olmadığı parantez içinde yazılsa keşke! Yani, herkes duyduğu gibi anlamayıp, bir kez daha düşündüğünde pek çok anlam içerdiğini bulabilse!

Her neyse.

Şimdi benim anladığım birkaç şey daha var bu cümleyi tekrar tekrar okuduğumda. İnsan ‘güzel’ olana, ‘özel’ olana, ‘dokunaklı’, ‘şairane’, ‘rahatlatıcı’, ‘neşe verici’ olana sevgili dediğine göre; sevgilimizi bulmak demek bu hislerden birkaçını bulmak ve kalbimizde doyasıya hissetmek demek de oluyor aynı zamanda.

O zaman bu hisleri size yaşatan her hangi birisine ansızın ‘sevgilim’ der misiniz? O, büyük ihtimalle anlamayacak ve pek çok farklı düşünceler içinde kendisini bulacaktır ama siz ona tane tane anlatacaksınız. Şu an bir sevgilim olsaydı diyeceksiniz, bana seninle yaşadığım bu huzur hissini yaşatacaktı, ve ben şu an bu hissi bana yaşattığın için sana özgürce ‘sevgilim’ dedim. Bir güzel güldün işte şimdi gözlerime bakıp, bir de bunun için söylüyorum : ‘Sevgilim!”…

Kötü bi dönemden geçiyorsun. Bunun nedeni her ne olursa olsun, buraya gelme nedenini unutma! Sevgilimizi arıyoruz. Tüm çabamız bu! Şunu da biliyoruz ki sevgilimizi, alıp koynumuza sokalım diye değil, tüm güzel duyguları hissedelim ve kötü durumlardan kolayca çıkalım diye istiyoruz.

Uluslararası kutlanan bir gün var; Coming Out Day… Medeni farkındalık günü. Kişi, önce kendini, eğilimlerini, sevdiklerini fark ediyor. (Esas olarak cinsel eğilimler olsa da ben anlamı biraz genişletiyorum) Ve bu fark etmek eylemi insana acayip bir özgürlük hissi getiriyor. Biri omuzlarından tutup, sanki 5 cm yukarı çekiyor. Bugünü ve hatta bu aralar yaşadığımız pek çok günü , bu kutlamaya adıyorum. Fark ediyorum! Kendimi, yapabileceklerimi, sevdiklerimi, sevmediklerimi, Dünya’nın benim üzerimde oynadığı damanın ağır bedelini, her şeyi fark ediyorum. Bana güzel duygular yaşatan herkesin adını ‘sevgili’ olarak değiştiriyorum.

Sizi de bu özel günlere davet ediyorum!

Yorum Yapın