Şakacı Kaya…

Duygu Can 31 Mart 2017

Şakacı Kaya, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın 2006 yılında basılmış, Gülçin Alpöge’nin güzel kitabı… Sade ve sıcacık resimlerin sahibi ise Ferit Avcı.

 

Kitapçıların gıcır gıcır sayfaları olan yeni çocuk kitapları raflarında bulamazsınız. Nadir bulabileceğiniz, genelde ikinci el bulabileceğiniz bu kitap mutlaka çocuğunun kütüphanesinde olmalı!

 

Şakacı Kaya, annesi ile birlikte geçirdiği bir gün içindeki diyologlardan oluşuyor. Bu diyaloglarda Kaya’nın annesine esprili cevapları okurken sizi ve çocuğunuzu çok eğlendirecek. Ben, kızım Öykü ile defalarca kez okudum ve hala okuyorum. Her okuduğumuzda bizde gülümseme ile yerini mutluluğa bırakan duygular hissediliyor. Bir erkek çocuğu olarak da annesine evin her işinde yardım etmesi toplum algısında kayma yaratıyor. Etkileyici ve anlamlı bu nostaljik kitabı edinmenizi öneririm.

 

İşte aşağıda Kaya’nın esprilerinden bir kesit…

 

….Bir varmış bir yokmuş, Kaya adında bir çocuk varmış. Bir gün annesi ona: “Haydi gel, birlikte evi toplayalım. Haydi, önce kap kacak yerine kalkacak.” demiş. Kaya, “Kap kacak yatağa mı konacak?” diye sormuş annesine. Annesi, “Yatak örtüsü serilecek.” demiş. Kaya, “Yatak örtüsü serin bir yere mi girecek?” diye sormuş bu sefer de. İşi hep şakaya vurarak, annesini hep şaşırtmış Kaya. Bir gün annesi Kaya’ya şaka yapınca, bu kez şaşı- ran Kaya olmuş…

Yorum Yapın