Sevgisiz Çağ’dasınız!

Duygu Can 8 Ekim 2013

YİNE YENİ YİNE YENİ YİNE YENİ YENİDEN SEV!

Eski kız kısmının isteklerini görüyor musunuz?

“Hadi yine sev beni, yine yeni yine yeni yine yeni yeniden sev!”

Ya bizimki?

“Beni biraz sever misin?”

Ne kadar masumuz değil mi? Kirletmeye çalışanlara inat, kirli olmamıza inat masumuz! Biz ne kadar fakiriz değil mi? Zenginleşmemize inat fakiriz! Ve biz de her şey ne kadar “az” değil mi? Çoğalmamıza rağmen azınlığız!

Biraz sevsen yeter yani, ara ara sevsen, bir sevsen bıraksan yeter yani. Yok, öyle doyumsuz sevda isteklerimiz. Yine sev, yeniden sev, hep sev gibi. Azıcık sev diyoruz, azıcık bak yüzüme ama o da yok!

Bizi biraz seven de , azıcık seven de , arada sevende yok! Sevgi yok çünkü! Aşk hiç yok! Kendini avutup durma, sevgisiz bir zaman diliminin içindesin. Eski Çağ, Orta Çağ, Yakın Çağ değil “SEVGİSİZ ÇAĞ”’dasın.

Biriyle arkadaş mı olmak istiyorsun? Boşuna! Çıkarlarınızın çakıştığı, rekabet hissinin yaratıldığı bir ortamda kendine arkadaş mı arıyorsun? Boşuna! Birileri saçlarını bir küple daha okşadı diye küskünlük, kıskançlık yaşanan bir dünyada arkadaş mı istiyorsun? Boşuna! Yaptıkların ve ettiklerin boşuna! Sen, bulunduğun civardan uzaklaştığında eskiler seni soracak mı sanıyorsun? Boşuna! Şu evren bir gün bile doğurduğu güneşi sana doğurmadı! “Doğurdum , bugün senin günün” dedi de sen inandı isen, Boşuna!

Kara kelimeler ile yazan şu ellerimin yorgunluğu, sevgisizlikten. Bu çağa ayak uydurmayayım da başkaldırayım diye uğraşmaktan devrildi ise gözlerim, sevgisizlikten. Arada yüzüne gülen gözlerin samimiyetsizliğini idrak etmiş isem, sevgisizlikten. Şu yazdıklarımın okunmayacağını, okunsa da olumlu fikir beyan edilmeyeceğini düşünmüş isem, sevgisizlikten. Her bir insanın yüreğinde boş kalmış kovaları görebiliyor ve içine bir miktar su koyamadığımı düşünüyorsam, sevgisizlikten. Bu hükümet bile sevgisizlikten! Bu ateşlerde yanacağız korkusu sevgisizlikten. Kimin ellerinin içi dua dolu diye anlamaya çalışmak ve bunun gözle görülür olabileceğini düşünmek, sevgisizlikten!

Size söyleyeyim, saçlarının uçlarının kırıklığı bile sevgisizlikten!

Şarkıcıların hoppidi hoppidi şarkılar ile kulaklarımıza tecavüzleri sevgisizlikten, yüreğe işleyememiş bakışlardan, gülüşlerden, dokunuşlardan… Yani ne diyeyim ben size? Şu sevgisiz camiada ne diyeyim? Ben istisnaları bulup da yüreğime koymuşum o ayrı….

Bu çağ kapanır kapanmaz yine burada olabilemek dileği ile,

Yorum Yapın