Akılsız İnsan!

Duygu Can 19 Kasım 2013

Anladım ki insan rasyonel bir varlık değil! Kesinlikle değil!

Siz hiçbir aslanın avını yemeyip gelecek zamanlarına sakladığını gördünüz mü? Hayır! Bu imkansız. Her hayvan önüne gelen yemeği yer, karnını doyurur, günlük ihtiyaçlarını karşılayıp, yarınına doğar. Oysa insan öyle midir? Yemez, içmez, çalışır, didinir, saklar, biriktirir kendine iyi bir gelecek kurabilmek için elindeki tüm imkanları “yarın yerim” mantığı ile değerlendirir. Peki ölümlü bir canlının yapması gereken davranış bu mudur?

Yani bunca yıldır mıh gibi bildiğin bir gerçek var, adı da “ölüm”. Ama sen hala yarın kullanacağım diye para, mutluluk, sevgi, aşk ve huzur saklamaya çalışıyorsun. Bak Aslan önüne geleni yedi, içti. İstediği yerde dışkısını bıraktı, istediği kişinin üzerine oynadı, istediği kişiyi sevdi. Oysa sen, kendini Kaf Dağı’ında gören, “insan oldum”, “insanım ben” diye naralar atan, kendini bir üst varlık ilan eden sen, hala ekmek arası tavuk yiyip de yarına İskender yerim ayaklarındasın!

Dur arkadaş!

Bu kadar akılsız bir varlık ol diye yaratılmadı senin şu koca gövden. Bu kadar çelimsiz bir düşünce sistemin olsun istenmedi. Önüne geleni ye, iç, sevdiğini insan gibi sev, istemediğin kişinin kalbine girme, aldatma, yalan söyleme, yarına sevgi biriktirme, saklama hırsını söyle, içinde tutma nefreti, kini kus, sevdiğini al karşına konuş, sevmediğine az ötede durmasını söyle. Belli et hislerini. Dün böyleydi ama bugün şöyle de. Korkma. Geçmişinden korkma! Kimseye bugün dur, seni yarın seveceğim deme. Bak Tanrı sana, “yarın yok” mesajını her fırsatta verdi. Bırak yarını, birkaç saniye sonran yok, birkaç dakika sonran hiç yok. Bu mesajları aldın, büyüdün, bu yaşa geldin. Artık saklanma, artık saklama. Artık aklının sınırlarını anla, kendine kendini ıspatla. Al şu gülücüğü yapıştır şimdi dudaklarına. Ne zaman seveceğine sen karar verme, ne kadar seveceğini düşün sadece. Bu andan başka bir zaman dilimi yok evrende.

Lütfen, beni kişisel gelişim ustaları, olumlu düşün olumlu aksın sana hayat diyen reikiciler ve yaşam koçları ile karıştırma. Sana açık ve net herkesin aklına gelebilecek ve herkesin mantığı ile düşünebileceği cümleler kuruyorum. Bugün felsefi boyutumdan soyundum. Kelimeler kafanın içine yerleşsin istiyorum.

Seveceksen, hemen şimdi.

Yiyeceksen, hemen şimdi.

Sevdiğini söyleyeceksen, hemen şimdi.

Kendini mutlu edeceksen, hemen şimdi.

Huzur istiyorsan, hemen şimdi.

Ya da

Hemen şimdi al bu yazıyı tüm sevdiklerine gönder.

Hediyemdir, şu an içimden öyle geldi. :)

Yorum Yapın